2023 NİSAN I. BİRLEŞİM MECLİS KARAR TUTANAĞI 26 Eylül 2023, 15:03
BOZKIR BELEDİYE MECLİSİNİN 2023/NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI I.BİRLEŞİMİNİN 1.OTURUMUNA İLİŞKİN KARAR TUTANAĞI
Karar Tutanak No :04
Karar Tutanak Tarihi :04.04.2023
KATILANLAR : KATILMAYANLAR : Başkan :Sadettin SAYGI Üye : L.Emre BAŞAR
Üye :Hüseyin ERDEM “ : Ahmet DEMİR
“ :Hayri AK
“ :Hasan ÖZCAN
“ :Arif DURNA
“ :Mustafa ŞAHİN
“ :Yusuf ER
“ :Ramazan SAĞLAM
“ :Yüksel ÖZ
“ :Halil YUVAKTAŞ
“ :Hasan ÖZKAYA
“ :Meltem AYHAN
“ :Kıymet ALTINIŞIK
“ :Mümine CENGİZ
Başkan:Sayın Üyeler, üyelerimizin çoğunluğu bulunduğundan, 2023/Nisan ayı olağan meclis toplantımızın oturumunu açıyorum. Gündeme geçilmeden önce Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 11.maddesi gereğince, 07.03.2023 gün ve 03 No’lu (Mart ayı olağan I.Birleşim I.Oturum) meclis karar tutanağı üyelere dağıtıldı ve önceki tutanakta maddi hata bulunmadığı görüldü. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
1-2022 YILI FAALİYET RAPORUNUN GÖRÜŞÜLMESİ:
Başkan:Sayın Üyeler, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 56.maddesi gereğince 2022 yılı Başkanlık Faaliyet Raporunun Nisan ayı toplantısında görüşülüp karara bağlanması gerekmektedir. Bu nedenle 2022 yılı çalışma dönemi için hazırlanan 04.04.2023 günlü faaliyet raporunu meclise sunmuş bulunuyorum.
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 9.maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi gereğince Faaliyet Raporunun görüşülmesi için Meclise Başkanlık yapmak üzere, Meclis I.Başkan Vekili Hasan ÖZCAN gelmiştir. Rapor üzerinde görüşü olan arkadaşlar görüşlerini belirtebilirler.
BOZKIR BELEDİYESİ
2022 YILI FAALİYET RAPORU
Sayın Üyeler;
İmkan ve şartlar çerçevesi içerisinde gerekli çalışmalar yapılmış olup, bir yıl içinde yaptığımız çalışmalar aşağıda anlatılmıştır.
Daha çok altyapı, temizlik, yeşil alan, sosyal ve kültürel hizmetlere ağırlık verildi. Tüm bu hizmetleri bundan sonrada yerine getirmeye çalışacağız. Hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen tüm Belediye personelimize ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Sadettin SAYGI
Belediye Başkanı
YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Yazı İşleri Müdürlüğümüz, Belediyenin karar organı olan Belediye Meclisi ile Belediye Encümen toplantılarının zamanında ve düzenli bir şekilde yapılmasını, bu toplantılarda alınan kararların yazılması, dosyalanması ve ilgili birimlere dağıtılmasını, Belediyemize gelen evrakların kayıt işlemlerini yaptıktan sonra gerekli yerlere ileterek, diğer kurum ve kuruluşlara giden yazıların kaydedilmesi, yazıların ilgili kurumlara elden veya posta yoluyla ulaştırılmasını sağlamak koşuluyla yazışmaların dosyalanması, arşivlenmesi faaliyetlerini bir Müdür, bir şirket elemanı, olmak üzere 2 kişi ile yerine getiren birim olup, 2022 yılı içerisinde yapılan iş ve işlemler özetle şu şekildedir.
1-)Belediye Meclis Toplantıları :
Belediye Meclisimiz 2022 yılı içerisinde olağan meclis toplantılarını yapmış olup, Ocak 1 birleşim, Şubat 1 birleşim, Mart 1 birleşim, Nisan 1 birleşim, Mayıs 1 birleşim, Haziran 1 birleşim, Temmuz 1 birleşim, Ağustos 1 birleşim, Eylül 1 birleşim, Ekim 2 birleşim, Kasım 2 birleşim, Aralık 1 birleşim olağan olmak üzere 14 kez toplanmış, bu toplantılarda 84 adet karar alınmıştır. Alınan bu kararlar bilgisayar ortamında yazıldıktan sonra ilgili birimlere ve Bozkır Kaymakamlığına gönderilmiştir.
2-)Belediye Encümeni Toplantılar :
Belediye Encümenimiz her hafta Perşembe günleri toplanmaktadır. Bu toplantılarda toplam 126 adet karar alınmıştır. Alınan bu kararlar bilgisayar ortamında yazıldıktan sonra ilgili birimlere teslim edilmiş, ikişer sureti de Yazı İşleri Müdürlüğümüzde 2 dosya halinde muhafaza edilmektedir.
3-)Gelen Evrak İşlemleri :
2022 yılı içerisinde Belediyemize kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşlarımızdan 3600 adet yazı/dilekçe gelmiş olup, Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) kayıtları yapılarak gereği için ilgili birimlere tarafımızca sistem üzerinden havale edilmiştir. 20.12.2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı e-Belediye Sistemine geçiş yapılmış olup, gelen evrak işlemleri bu sistem üzerinden yürütülmeye devam etmektedir.
4-)Giden Evrak İşlemleri :
2022 yılı içerisinde Belediyemizden kamu ve özel kuruluş ve kişilere 2358 adet giden yazı kaydı bulunmaktadır. Bu dönem içerisinde 5 normal, 17 tebligat, 6 kargo, 170 iadeli taahhütlü olmak üzere 198 adet evrak zarflanıp, resmi pulları yapıştırılarak adreslerine gönderilmek üzere PTT’ye teslim edilmiştir. 457 adet yazı KEP ile dış kurumlara gönderilmiştir. 120 adet yazı elden zimmetle teslim edilmiştir. Kalan diğer yazılar ise sistem üzerinden ilgili yerlere gönderilmiştir. 20.12.2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı e-Belediye Sistemine geçiş yapılmış olup, giden evrak işlemleri bu sistem üzerinden yürütülmeye devam etmektedir.
5-)Nikah İşleri :
Evlenmek için 2022 yılı içerisinde müracaat eden 129 çiftin evlendirme işlemleri Evlendirme Memuru tarafından yapılmış olup, 129 çiftin işlemleri tamamlandıktan sonra nikah akitleri yapılarak, aile cüzdanları kendilerine verilmiştir. Ayrıca evlilikleri İlçe Nüfus Müdürlüğüne bildirilmiştir.
6-)CİMER Başvuruları :
Belediyemizce 2022 yılı içerisinde CİMER Sistemine gelen 259 adet başvuruya sistem üzerinden cevap verilmiştir.
İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü biriminde 1 adet personel görev yapmaktadır.
Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü biriminde, belediyemize ait memur-kadrolu işçi- sözleşmeli personel ile Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı özlük, maaş, derece kademeleri, sosyal hakları, memur personel hitap takibi, aylık prim bildirgeleri, izin takipleri, görevlendirmeleri ve personelle ilgili oluşabilecek her türlü işlemler takip edilmektedir.
Belediyemizde 2022 yıl sonu itibariyle 13 adet memur personel, 5 adet kadrolu işçi, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak 1 adet Maden Mühendisi,1 adet İnşaat Mühendisi, 1 adet Ziraat Teknikeri ve 1 adet kısmi zamanlı Sözleşmeli Veteriner Hekim personel görev yapmıştır. 2022 yılı Nisan ayı içinde 1 adet memur personelin Belediyemizden ayrılış işlemi yapılmıştır. 14 mevcut memur personel sayısı 13 personele düşmüştür.
Belediyemiz Bozkır Belediyesi Personel Limited Şirketinden; 4734 sayılı Kanun gereği Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü birimince yapılan hizmet alımı sonucunda Belediyemiz büro içi hizmetlerinde 2022 yıl sonu itibariyle 13 şirket elemanı görev yapmıştır.
GELEN-GİDEN YAZILAR :
2022 yılı içinde 240 adet Gelen ,179 adet Giden yazışma ve 12 adet Onay yazılı evrakı olup, cevap verilmesi gereken yazılarımız ve diğer çeşitli yazışmalarımız birlikte takip edilmekte ve işlemler süresinde yapılmaktadır.
MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
- A) MUHASEBE BİRİMİ:
Mali Hizmetler Müdürlüğüne bağlı muhasebe servisi 2 adet Memur (Tahsildar) bir adet Müdür ve 2 adet Belediye Şirketi Büro elemanı olmakla beş personelle hizmet vermektedir. Belediyemiz birimlerince hazırlanan ödeme emirleri ilgili prosedür, hak ediş ve hesap kontrollerini yapmak, Maliye Bakanlığı ile ilgili gerekli yazışmalar ile KBS projesi dahilinde aylık dönemler halinde mizan-gelir ve gider verilerini sisteme girmek, ödeme ve tahakkukları takip etmek, sistemli bir şekilde sonuçlandırmak ve Belediyemizin borçları ile alacakları hakkında gerekli mali analizleri yaparak üst yönetime bilgi vermek, Ayrıca muhasebe servisi Belediyemiz birimlerince yapılan tüm ödemeleri bilgisayar ortamında muhasebeleştirerek arşiv düzeninde saklanması ve her yıl Sayıştay denetimine hazır hale getirmeyi üstlenmiş bulunmaktadır.
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğine uygun olarak tahakkuk eden harcamaların tediye işlemlerini yapar. Belediyemizin Mali yılı bütçesi ile izleyen iki yılın gelir ve gider tahminlerinin yapılması Belediye bütçe ve muhasebe usul yönetmeliğinde belirtilen defter ve mali raporların hazırlanması, Bütçe kesin hesabının çıkarılarak Sayıştay Başkanlığına sunulması, Belediyemizin mükellefi bulunduğu vergi dairesine aylık verilmesi gereken Muh-SGK Beyanname, K.D.V.1 ve 2 Beyannameleri, Damga Vergisi beyannamelerinin hazırlanarak Maliye Bakanlığı İnternet sitesinden gönderilmesi de muhasebe birimi faaliyet alanları içerisinde yer almaktadır.
2022 Yılı Kesin Hesap Bilgilerimiz;
1 – 2022 GELİRLERİMİZ
GELİR KODU |
GELİR AÇIKLAMASI |
TAHSİLATI |
|
1 |
2 |
Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler |
686.629,72 ₺ |
1 |
3 |
Dâhilde Alınan Mal ve Hizmet Vergileri |
1.133.767,01 ₺ |
1 |
6 |
HARÇLAR |
1.029.368,20₺ |
3 |
1 |
Mal ve Hizmet Satış Gelirleri |
559.781,56 ₺ |
3 |
6 |
Kira Gelirleri |
1.814.003,09₺ |
4 |
4 |
Kurumlardan ve Kişilerden Alınan Yardım ve Bağışlar |
9.942.010,11 ₺ |
5 |
1 |
Faiz Gelirleri |
9.501,33₺ |
5 |
2 |
Kişi ve Kurumlardan Alınan Paylar |
34.769.146,66 ₺ |
5 |
3 |
Para Cezaları |
245.327,08 ₺ |
5 |
9 |
Diger Çeşitli Gelirler |
25.119,02 ₺ |
6 |
1 |
Taşınmaz Satış Gelirleri |
4.703.899,70₺ |
|
|
GENEL TOPLAM |
54.918.553,48 ₺ |
2 – 2022 GİDERLERİMİZ
EKONOMİK KOD |
GİDERİN EK.2. DÜZEYDE AÇIKLAMASI |
BÜTÇE GİDERİ |
|
1 |
1 |
MEMURLAR |
2.364.232,54 ₺ |
1 |
2 |
SÖZLEŞMELİ PERSONEL |
457.651,31 ₺ |
1 |
3 |
İŞÇİLER |
1.526.496,08 ₺ |
1 |
4 |
GEÇİCİ PERSONEL |
64.547,08 ₺ |
1 |
5 |
DİĞER PERSONEL |
425.005,48 ₺ |
2 |
1 |
MEMURLAR |
357.439,00 ₺ |
2 |
2 |
SÖZLEŞMELİ PERSONEL |
67.192,55 ₺ |
2 |
3 |
İŞÇİLER |
344.037,81 ₺ |
3 |
1 |
ÜRETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMLARI |
1.359.897,72 ₺ |
3 |
2 |
TÜKETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMLARI |
10.615.030,98 ₺ |
3 |
3 |
YOLLUKLAR |
48.959,85 ₺ |
3 |
4 |
GÖREV GİDERLERİ |
44.642,69 ₺ |
3 |
5 |
HİZMET ALIMLARI |
14.151.120,49 ₺ |
3 |
6 |
TEMSİL VE TANITMA GİDERLERİ |
892.428,47 ₺ |
3 |
7 |
MENKUL MAL GAYRİMADDİ HAK ALIM BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ |
3.888.594,85 ₺ |
3 |
8 |
GAYRİMENKUL MAL BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ |
22.568.210,32 ₺ |
4 |
2 |
DİĞER İÇ BORÇ FAİZ GİDERLERİ |
566.907,92 ₺ |
5 |
2 |
HAZİNE YARDIMLARI (il özel idare belediye birbirine yardım) |
383.259,29 ₺ |
5 |
3 |
KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARA YAPILAN TRANSFERLER |
181.000,00 ₺ |
5 |
4 |
HANE HALKINA YAPILAN TRASFERLER |
13.877,56 |
6 |
4 |
GAYRİMENKUL ALIMLARI VE KAMULAŞTIRMASI |
610.000,00 ₺ |
|
|
GİDERLERİN TOPLAMI |
60.930.531,99₺ |
3 – 2022 YILI GELİR VE GİDER İCMALİ :
Vergi Gelirleri |
2.849.764,93 TL |
Tesebbüs ve Mülkiyet Gelirleri |
2.373.784,65 TL |
Alinan Bagis ve Yardimlar ile Ozel Gelirler |
9.942.010,11TL |
Diger Gelirler |
35.049.094,09 TL |
Sermaye Gelirleri |
4.703.899,70 TL |
2022 YILI GELİRLERİMİZ |
54.918.553,48TL |
PERSONEL GİDERLERİ |
4.837.932,49 TL |
SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ |
768.669,36 TL |
MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ |
53.568.885,37 TL |
FAİZ GİDERLERİ |
566.907,92 TL |
CARİ TRANSFERLER |
578.136,85 TL |
SERMAYE GİDERLERİ |
610.000,00 TL |
2022 GİDERLERİMİZ |
60.930.531,99TL |
4-2022 Mali yılı içerisinde tertipleri gider kesin hesabında gösterilen 11.079.501,34 TL ödenek 30.12.2022 Tarih ve 125 nolu Belediye Encümeni kararı ile ihtiyaç duyulan tertiplere aktarılmıştır.
5-.Harcanamayıp bakiye kalan 16.069.468,01 TL ödenek Belediye Encümeninin 30/12/2022 tarih ve 126 nolu kararı ile imha edilmiştir.
6-2022 yılında, Sosyal Güvenlik Kurumlarına ve diğer resmi kuruluşlara prim ve vergi ödemelerinden tahakkuk eden paralar yılı içerisinde zaman zaman kısmi ödeme olsa dahi nakit yokluğundan ödenmemiştir.
7- 2018, 2019,2020 ve 2021 ve 2022 Mali yılları içerisinde tahakkuk etmiş fakat çeşitli nedenlerle ödenemeyen muhtelif özel kuruluşlara ait 21.370.551,52 TL lik ödeme emri belgesi Bütçe emanetleri hesabına alınarak 2022 yılında ödenmek üzere kayıtlara alınmıştır.
8-Belediyemizin T.C. Ziraat Bankası Ve Halk Bankası hesaplarında 6.514.757,95 TL 2022 yılına hesap bakiyesi devretmiştir.
9-Belediyemiz tarafından muhtelif yıllarda İller Bankası ve Bankalardan alınan kredilerden ödenmesi gereken kısımlar ödenmiş olup, 2022 Yılına 2.000.943,23 TL Banka Kredileri bakiyesi devredilmiştir.
10-Belediyemiz giderleri Bir önceki yıla göre % 112 oranında artmıştır.
B ) GELİR BÖLÜMÜ
Belediyemizin Emlak, Çevre Temizlik Vergileri, İlan Reklam Vergileri, Kira gelirlerine ait tahakkuklar ve tahsilâtlar ve belediyemizin alacakları bu servisimiz tarafından titizlikle yapılmaktadır.
Belediyemize ait işyerlerinin kiraları yılı içerisinde tahakkukları yapılarak geçmiş yıl kira alacakları ile beraber tahsil edilmiştir. Kira borçlarını ödemeyenlere kanuni tahkikat yapılmıştır.
Gelir servisi her yıl yılbaşında o yıla ait emlak, çevre temizlik, ilan reklam, kira gelirlerine ait tahakkukları yapılmakta olup, diğer gelir muhasebe işlemleri ve belediyemiz tarafından yapılan hizmet karşılığında tahakkuk eden alacaklarımızın sıkı bir şekilde takibi yapılmış olup, süresi içerisinde ödenmeyen diğer vergi ve her türlü alacağımıza yasal gecikme zammı tahakkuk ettirilerek tahsilâtları gerçekleştirilmektedir.
Gelir bünyesinde ölçü tartı aletleri damga ve ayar memurluğu kurulmuş olup, ölçü tartılarla ilgili beyanların alımına başlanmıştır.
Yukarıda bahsi geçen faaliyetler mevzuat ve yasalara uygun olarak zamanında ve titizlikle yürütülmektedir.
2022 Yılında Belediyemiz gelirleri bir önceki yıla göre % 87,30 oranında artmıştır.
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ
Bozkır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 1 Müdür, 2 Zabıta Memuru , 2 Zabıta Yardımcı Personeli ve 2 İşçi Zabıta Görevlisi ile 2022 yılı içerisinde Belediyemiz yetki ve sorumluluk alanında bulunan Mahallelerimizde ve ilçemiz sınırları içerisinde görev yapmaktayız. Kanun ve Yönetmeliklerin vermiş olduğu yetkiler ile Belediye Meclisi ve Encümeninin almış olduğu kararlar doğrultusunda İlçemiz merkezi ve mahallelerimizin düzeni, halkımızın sağlık ve huzurunu sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
1-Cuma günleri sebze pazarımız ve kapalı pazar alanımızda pazarcı esnafımızın rahat satışını yapması ve halkımızın daha rahat alışverişini yapabilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz
2-İşyerlerinin önündeki ve mahallelerimizdeki halkımızın ortak kullanımında bulunan yerlerdeki işgalleri ve araç park işgallerinin kontrolü yapılarak kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılmıştır.
3-Kurban Bayramı süresince kurban satış yerinde gerekli denetimler yapılmış olup, halkımızın rahat bir şekilde kurban alışverişi yapması sağlanmıştır.
4-Belediyemizin diğer birimlerine saha çalışmalarında destek olunmuştur.
5-Milli ve Dini Bayram Törenleri ve tüm sosyal etkenliklerde Belediye birimleri ile koordineli olarak etkin bir çalışma yürütülmüştür.
6-Dilencilik yapmak isteyen kişilere müsaade edilmemiş ve şehir dışına çıkarılmaları sağlanmıştır.
7-İşyerlerimiz düzenli olarak denetlenmiş ve eksikliklerin giderilmesi sağlanmıştır.
8-İşyeri açacak olan vatandaşlarımıza İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları düzenlenmiş olup 2022 yılında 44 adet işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmiştir.
İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLEN YERLER
Verilen Belgeler |
Adedi |
Umuma Açık Istiraahat ve Eğlence Yeri |
5 adet |
Sıhhi |
23 adet |
G.S.M |
16 adet |
Genel Toplam |
44 adet Ruhsat verilmiştir. |
9-Mahallelerimizden 148 adet dilekçe gelmiş ve gelen şikâyet ve dilekçeler yerinde görülerek gerekli yasal işlemleri yapılmıştır.
10-İlçe merkezi ve mahallelerimizde düzenli olarak kontrol edilmiş ve tespit edilen noksanlıklar ilgili birimlere bildirilmiştir.
11-Belediyemiz emir ve yasaklarına uymayanlar ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununa aykırı hareket edenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır.
12-Zabıta Müdürlüğümüz tarafından 2022 Yılında: 13 adet Durum Tespit tutanağı ve 5 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlenmiştir.
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
2022 yılı içerisinde 1 Müdür, 27 hizmet alım yolu ile çalıştırılan işçi olmak üzere toplam 28 kişi ile hizmet yürütülmüştür. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak 3 adet 7+1 tonluk kamyon, 4 adet 14+1,5 tonluk kamyon, 2 adet itfaiye, 1 adet 13+1 kamyon, 1 adet minibüs, 1 adet traktör ve 1 adet elektrikli el süpürgesi,1 adet kamyon yol süpürme aracı 1 adet elektrikli mini kaldırım süpürme aracı ,1 adet mini kar püskürtme aracı (kaldırım) olmak üzere 16 adet araçla hizmet verilmektedir.
İlçe merkezinde bulunan mahallelerimizde temizlik hizmeti haftanın 7 günün de periyodik olarak yapılmıştır.
İlçe merkezinde 08:00 ile 17:00 arası çöp konteynerlerin de toplanan çöpler 1 ekiple haftanın her günü yapılmakta olup, merkez dışı mahallerimizde haftada 2 defa 3 ekiple toplanmaktadır.
Merkezde bulunan Çarşamba Çayı, Çökelez Çayı ve Umumi WC lerin temizliği günlük yapılmış olup merkez dışındaki mahallelerimizde bulunan WC ler düzenli olarak temizlenmiştir.
Kış mevsiminde çarşı pazar ve mahallerin kar temizliği yapılmıştır.
Çöp Konteynerlerinin periyodik bakımı, temizliği ve ilaçlaması yapılmıştır.
İlçemiz ve mahalle yol kenarlarının temizliği düzenli olarak yapılmıştır.
Mahallelerimizin piknik ve mesire alanları temizliği yapılmıştır.
2022 yılı içerisinde ilçemize 52 mahallenin sokak ve caddelerin yer temizliği düzenli olarak yapılmıştır.
Merkez ve mahallerde bulunan parklar düzenli olarak temizlenmektedir.
İlçe merkezi ve mahallerimizde haşere mücadele ilaçlama çalışması yapılmıştır. (Çarşamba Çayı-Çöp Depolama Alanları dahil)
Resmi Kurumlar, Okullar, yol kenarları, park ve bahçelerde bulunan yabani otlarla mücadele yapılmıştır.
İlçe merkezinde bulunan ana cadde ve çarşı içi yıkanarak temizlenmiştir. Ayrıca merkez cami önlerinin yıkaması haftalık yapılmıştır.
Düğün salonlarının temizliği periyodik olarak yapılmaktadır.
İlçe merkezi ve Mahallelerimizde bulunan kanal ve bahçe arıklarının temizliği yapılmıştır.
Mahallelerimizde geçmişte kullanılan çöplüklerin ıslahı yapılmıştır.
Büyükşehir Belediyesi ile yapılan istişareler neticesinde ilçemizdeki bitkisel atık yağlar toplanmaktadır.
Sıfır atık kapsamında katı atıklarımız lisanslı çevre firması tarafından ambalaj atıkları ve diğer atıklar olarak toplanmakta ve geri dönüşümü sağlanmaktadır.
İlçe merkezindeki cadde ve sokaklar belli aralıklar ile yıkanmış ve temizliği sağlanmıştır.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Birimi 1 adet Müdür Vekili ve 1 adet Büro Personeli ile birim faaliyetlerini yürütmektedir.
2022 yılında yapmış olduğumuz faaliyetler aşağıya çıkarılmıştır.
İlçemizde 2 gün Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.
Konya Büyük Şehir Belediyemizin Ankara’da ve İstanbul’da organize ettiği Konya Günlerinde stant açarak ilçemizi tanıttık.
Konya Büyük Şehir Belediyemizin Konya’da organize ettiği Gastrofest’te stant açarak ilçemizi tanıttık.
Kadınlar Mahalle Ziyaretinde Buluşuyor Projesi kapsamında mahalle ziyaretleri yapılıp kadınların istek ve talepleri dinlenip çözüm üretildi.
1000 İhtiyaç sahibi aileler tespit edilip aynı yardım yapıldı.
400 ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit edilip, giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı.
Bozkır Kızılay Temsilciliği ile ortak projemiz olan” Mutlu Et Mutlu Ol “Projesi kapsamında kimsesiz yaşlı ailelerin evlerinin temizliği yapılarak onlar ile değerli vakitler geçirildi.
Hoş Geldin Küçük Melek Projesi Kapsamında 52 mahallemizde yenidünyaya gelen 200 tane bebeklerimizi ziyaret edilerek ailelerin mutluluklarını paylaşıldı.
Hoş Geldin Küçük Melek Projesi Kapsamında her yeni doğan bebeğimiz için 1 Hayatla 1 Fidan Yeşeriyor sloganı ile Akçapınar Mahallesi mesire alanında fidan dikim programı organize edilerek Protokol ve aileler ile birlikte fidan dikim programı gerçekleşti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile ilçemizde tüm ilkokul ve orta okullardaki öğrenciler ziyaret edilerek hediyeler dağıtıldı.
24 Kasım Öğretmen gününde ilçemizdeki tüm öğretmenler ziyaret edildi.
14 Mart Tıp Bayramında ilçemizde ki sağlık çalışanları ziyaret edildi.
8 Mart Kadınlar Gününde Kamu kurumda çalışan kadınlar ziyaret edildi edilerek, İlçedeki kadınlara özel konser düzenlendi.
İlçemizdeki Şehit Aileleri ziyaretleri yapıldı.
Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte organize ettiğimiz Şehir Konferansları kapsamında ünlü yazar-konuşmacı Alişan Kapaklıkaya İlçe halkımıza konferans verdi.
Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte organize ettiğimiz Şehir Tiyatroları etkinliğini ilkokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdik.
İlçemizde düzenlenen tüm resmi programlarda salon ve alan düzenleri ile süslemeleri yapıldı.
EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
1-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce, mülkiyeti ve sorumluluğu Belediyemize ait olan taşınmazlarının etkin ve verimli kullanılması ve Vatandaşlarımıza imkânlar dâhilinde en iyi şekilde hizmet etmek üzere, 1 Memur, 2 Büro Personeli ve 1 Müdür olmak üzere toplam 4 Personel ile hizmet verilmektedir.
2-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50021 Sokak.No:2E adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 510,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Mehmet İLÇELİ’ye kiraya verilmiştir.
3-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50019 Sokak.No:8C adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 1.200,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Didem CAN’a kiraya verilmiştir.
4-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50003 Sokak.No:4/201 adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 300,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Büyük Birlik Partisi’ne kiraya verilmiştir.
5-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50003 Sokak. No:1 adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 1.260,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Hüsamettin ŞAHİN’e kiraya verilmiştir.
6-Mülkiyeti Belediyemize ait olan Hisarlık Mahallesinde bulunan 1 adet İşyeri 10 (On)yıllığına bir yıl peşin alınarak aylık 255,00TL+KDV’ye Bozkır Süt Birliği’ ne kiraya verilmiştir.
7-Mülkiyeti Belediyemize ait olan Yukarı Mahalle Boğaz Caddesinde bulunan 1 adet Büfe 10 (On)yıllığına bir yıl peşin alınarak aylık 500,00TL+KDV’ye Soner ARICI’ ya kiraya verilmiştir.
8-Mülkiyeti Belediyemize ait olan Demirasaf Mahallesi Demirasaf Caddesi No:76H adresinde bulunan 1 adet İşyeri 10 (On)yıllığına bir yıl peşin alınarak aylık 2.050,00TL+KDV’ye Hüseyin KAYADİBİ’ ne kiraya verilmiştir.
9-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50021 Sokak.No:2F adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 720,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Oğuzhan BAŞ’a kiraya verilmiştir.
10-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 50021 Sokak.No:17A adresinde bulunan 1 adet işyeri aylık 510,00TL+KDV’ye on yıllığına bir yıl peşin alınarak Ramazan SAĞLAM’a kiraya verilmiştir.
11-Mülkiyeti Belediyemize ait Yukarı Mahalle 372 Ada 4 Parselde bulunan taşınmazın bir kısmı hazır beton tesisi yapılması için aylık 31.000,00TL+KDV’ye on yıllığına iki yıl peşin alınarak KURAL BETON’a kiraya verilmiştir.
12-Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda liste halinde belirtilen 24 adet taşınmazın satışından 2022 yılı içinde 4.388.910,00TL gelir elde edilmiştir.
S:NO |
MAHALLESİ |
ADA |
PARSEL |
NİTELİĞİ |
MİKTARI M2 |
KİME SATILDIĞI |
TARİHİ |
BEDELİ |
1 |
KÜÇÜK HİSARLIK |
183 |
18 |
ARSA |
780,84 |
EMRULLAH ÇAKIR |
17.03.2022 |
20.000,00 |
2 |
HACILAR |
285 |
1 |
ARSA |
4852,84 |
FATİH BARDAKÇI |
16.03.2022 |
100.000,00 |
3 |
IŞIKLAR |
269 |
1 |
ARSA |
551,29 |
ŞÜKRÜ ÇETİN |
04.07.2022 |
28.500,00 |
4 |
IŞIKLAR |
269 |
2 |
ARSA |
549,73 |
MURAT ARI |
04.07.2022 |
28.500,00 |
5 |
IŞIKLAR |
269 |
3 |
ARSA |
558,80 |
MURAT ARI |
04.07.2022 |
29.000,00 |
6 |
IŞIKLAR |
269 |
4 |
ARSA |
551,28 |
SAVAŞ DURAN |
20.06.2022 |
28.500,00 |
7 |
IŞIKLAR |
269 |
5 |
ARSA |
551,30 |
İBRAHİM GÖKKAYA |
20.07.2022 |
28.500,00 |
8 |
IŞIKLAR |
269 |
6 |
ARSA |
551,28 |
İBRAHİM ARI |
18.07.2022 |
28.500,00 |
9 |
IŞIKLAR |
270 |
1 |
ARSA |
743,94 |
MEHMET DURAN |
20.06.2022 |
38.500,00 |
10 |
IŞIKLAR |
270 |
2 |
ARSA |
772,11 |
SAVAŞ DURAN |
20.06.2022 |
40.000,00 |
11 |
IŞIKLAR |
271 |
1 |
ARSA |
555,84 |
MEHMET ÇELİK |
28.06.2022 |
28.500,00 |
12 |
IŞIKLAR |
271 |
2 |
ARSA |
538,41 |
ÖZGÜR ARI |
18.07.2022 |
28.500,00 |
13 |
IŞIKLAR |
271 |
3 |
ARSA |
1267,97 |
İBRAHİM TAŞDİBİ |
28.06.2022 |
28.500,00 |
14 |
IŞIKLAR |
271 |
4 |
ARSA |
547,12 |
MUSTAFA GÖKSU |
28.06.2022 |
28.500,00 |
15 |
IŞIKLAR |
271 |
5 |
ARSA |
547,12 |
FEYZULLAH ÇETİN |
21.06.2022 |
28.500,00 |
16 |
IŞIKLAR |
271 |
6 |
ARSA |
547,12 |
HAKKI ÇETİN |
21.06.2022 |
28.500,00 |
17 |
IŞIKLAR |
272 |
1 |
ARSA |
501,67 |
VAHAP UÇAR |
16.06.2022 |
63.600,00 |
18 |
IŞIKLAR |
272 |
2 |
ARSA |
737,34 |
VAHAP UÇAR |
16.06.2022 |
75.500,00 |
19 |
ARMUTLU |
361 |
27 |
TARLA |
38217,87 |
SYS ENERJİ |
27.12.2022 |
575.000,00 |
20 |
KÜÇÜK HİSARLIK |
183 |
14 |
TARLA |
455,69 |
BURAK ÖZÜM |
27.12.2022 |
45.650,00 |
21 |
SARIOĞLAN (KOÇAŞ) |
183 |
13 |
ARSA |
14562,18 |
MUSTAFA KOÇ |
29.12.2022 |
3.000.010,00 |
22 |
YENİKÖY |
109 |
4 |
ARSA |
201,09 |
ALİ HAYDAR ÖZDEMİR |
03.01.2023 |
20.150,00 |
23 |
ULUPINAR |
146 |
63 |
TARLA |
1914,49 |
RAMAZAN KARASU |
07.07.2022 |
41.000,00 |
24 |
ULUPINAR |
147 |
155 |
TARLA |
1239,34 |
RAMAZAN KARASU |
07.07.2022 |
27.000,00 |
|
TOPLAM |
|
|
|
|
|
|
4.388.910,00 |
13-Yolören Mahallesine bağlı Kızıldüz Mevkiindeki 121 Ada 174 Parselde bulunan alana Hayvan Barınağı yapılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis başvurusu yapılarak işlemleri takip edilmektedir.
14-Demirasaf Mahallesi 342 Ada 15 Parselde bulunan hazine arazisine otel ve sosyal tesis yapımı için tahsis talebinde bulunulmuştur.
15-Yukarı Mahallesi 410 Ada 29 Parselde bulunan ASEM niteliğinde bulunan taşınmazın bir kısmı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.
16-Yukarı Mahallesi 410 Ada 29 Parselde bulunan ASEM niteliğinde bulunan taşınmazın bir kısmı Aile Hekimlerine Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere 2 yıllığına aylık 1500,00TL karşılığında tahsis edildi.
17-Yukarı Mahallesi 50019 Sokak.No:6C adresinde bulunan taşınmaz Ziraat Odası Başkanlığına aylık 200,00TL karşılığında 5 yıllığına tahsis edildi.
18-Çağlayan Mahallesi Çağlayan Caddesi NO:A-B-C adresinde bulunan işyeri Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifine yıllık 500,00TL bedel karşılığında 2 yıllığına tahsis edildi.
19-Yukarı Mahalle 50003 Sokak.No:4 adresindeki binanın 4. Katı Bilgehane olarak kullanılmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına 3 yıllığına bedelsiz tahsis edilmiştir.
20-Demirasaf Mahallesine bulunan Spor sahası ve tesisleri Gençlik ve Spor İl Müdürlünden 1 yıllığına tahsis edilmiştir.
21-Karacahisar Mahallesi 101 Ada 12 Parselde bulunan taşınmaz Mezar yapılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmiştir.
22-Hacılar Mahallesi 166 Ada 1 Parselde bulunan taşınmaz Mezar yapılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devredilmiştir.
23-Mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesine ait, Ayvalca Mahallesi 143 Ada 4 Parselde bulunan taşınmaz belediyemize devredilmesi sağlanmıştır.
24-Mülkiyeti Dereköy Belediyesine ait, Zeytinburnu Mahallesi 2347 Ada 2 Parselde bulunan Depo ve işyeri nitelikli taşınmaz Valilik Komisyonunca alınan karar gereği belediyemize devredilmesi sağlanmıştır.
25-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde 17628 adet Bina-Arsa-Arazi bildirimlerinde işlem yapılmıştır.
26-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde 1949 adet Bina-Arsa-Arazilerin Alım Satım ve İntikal için Tapu Müdürlüğüne işlem yapılmıştır.
27-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde 839 adet Veraset İntikal Beyannamesi için Mal Müdürlüğüne işlem yapılmıştır.
28-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce 2022 yılı içerisinde 61 adet Kaymakamlık Makamı S.Y.D.V. Başkanlığına işlem yapılmıştır.
29-Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Takdir Kıymet Komisyonunca 29 adet karar alınmıştır.
30-Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce Resmi yazışma olarak 2022 yılı içerisinde 2470 adet yazışma yapılmıştır.
FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nün 01/01/2022-31/12/2022 tarihleri arasındaki faaliyet raporu aşağıda çıkarıldığı gibidir.
Müdürlüğümüz bir müdür, bir maden mühendisi, otuz dört adet belediye şirketi çalışanı ve üç adet kadrolu işçi ile faaliyetlerini sürdürmüştür.
Ayrıca altı adet kamyon, dört adet beko-loder, bir adet paletli kazıcı, üç adet loder, bir adet forklift, iki adet midibüs, bir adet otobüs, üç adet traktör, iki adet cenaze aracı faal olmak üzere hizmetlerini yürütmüştür.
- Yayla yollarımızın malzemeli ve malzemesiz bakımı yapılmıştır.
- Bağ ve bahçe yollarımızın greyder ile iyileştirmeleri yapılmıştır.
- Kilitli parke taşı ile muhtelif mahallelerde yol düzenlemesi yapılarak 300.000 m2 kilitli parke taşı mahallelerimize döşenmiştir.
- Akaryakıt ihalesi müdürlüğümüz tarafından yapılarak belediyemizin bütün araçlarının yakıt ihtiyacı giderilmiştir.
- Alt yapı yatırımı yapan kuruluşların patlak, ariza ve yeni yatırım çalışmaları sebebiyle bozulan yol kaplamalarının tamir bakım ve onarımı müdürlüğümüzce yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde doğalgaz ve elektrik yeraltı çalışmaları yapıldığı için 1.000 M2 yama işi müdürlüğümüzce yapılmıştır.
- Cenaze hizmetleri müdürlüğümüzce cenaze nakli, mezar kazılması ve elle defin yapılamadığı durumlarda müdürlüğümüz iş makineleri ile defin işlemleri yürütülmüştür.
- Karla mücadele çalışmaları yapılmıştır.
- İlçe merkezimizde Demirasaf ve Yukarı Mahallelerimizde sıcak asfalt kaplama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi desteği ve koordinesiyle yapılmıştır.
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 01/01/2022-31/12/2022 tarihleri arasındaki faaliyet raporu aşağıda çıkarıldığı gibidir.
Müdürlüğümüz bir müdür ile faaliyetlerini yürütmektedir.
- Belediyemize ait park ve mesire alanlarında ağaç sulama, budama, çim biçme işleri fen işleri müdürlüğünün personel desteği ile yapılmıştır.
- Refüjlerimizde bulunan ağaç ve çiçeklerin budaması, sulaması ve bakımı yapılmıştır.
- Kaldırımlarda bulunan ağaçların budaması yapılmıştır.
- Belediye binamızın bahçesindeki peyzaj işleri yürütülmüş, çimleri biçilmiş mazıları budanmıştır.
- Damlama sulama sistemlerimizde oluşan hasar ve arızalar, patlaklar giderilmiştir.
- Bank ve Kamelyalarda oluşan hasarlar giderilmiş toplam bank ve kamelya sayımız artırılmıştır.
- Konya Yolu Girişi Çim Alan Tanzimi, Honi Boğazı Çiçeklik Düzenlemesi yapılmıştır.
- Bozkır İmam Hatip Lisesi bahçesine çevre düzenlemesi yapılmıştır.
İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
Bozkır Belediyesi İmar İşleri, 2022 yılında; 3194 Sayılı İmar Kanunu, 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile İmar Konularını ilgilendiren diğer Kanun ve Yönetmelikler Çerçevesinde aşağıda belirtilen faaliyetleri 1 Müdür, 1 adet Harita Teknikeri tarafından yürütülmektedir. Birimimizce 2022 yılında yürütülen faaliyetlere ilişkin olarak;
- 2022 yılı Belediye Meclisi’nin aylık toplantılarında; toplam 1 adet İmar planı tadilat yapıldı,
- İlçemize bağlı birkaç mahallenin Halihazır ve İmara esas jeolojik etütlerinin güncellenmiş olup akabinde Uygulama İmar Planı revizyonlarının çalışmaları devam etmektedir.
- Belediye Encümeni’nde 36 adet 3194 sayılı imar kanununun imar uygulamalarından 15. Ve 16. Madde uygulamaları (ifraz, tevhit, yola terk vb.) yapılmıştır.
- Kaçak veya ruhsat ve eklerine aykırı faaliyet gösteren inşaatların tespiti yapılarak yapı tatil zaptı tanzim edilip, Encümene sevki yapılmaya devam edilmektedir.
- Metruk Binalara ilişkin metruk binalara ilişkin 3194 sayılı imar kanunun 39. Maddesi gereği yasal işlemler yapılarak yıkım işlemleri için zabıta ve fen işleri müdürlüğüne tevdii edilmektedir.
- 2022 Yılında 64 adet yapı ruhsatı, 46 adet yapı kullanma izin belgesi, verilmiştir. Mimari-Betonarme statik-Mekanik-Elektrik- jeolojik etüt projeleri-Harita aplikasyon krokileri onaylanmaktadır.
- Net-Cad ortamında imar çapı dâhil, diğer imar çizim ve uygulamaları yapılmıştır. İmar planı dâhilinde arazi, yol vb. aplikasyon işleri, yapıldı.
- Yapı denetim kanunu çerçevesinde iş ve işlemleri (ruhsat, hakediş ,vs.) devam etmektedir.
- 2022 yılında Resmi yazışmalar hassasiyetle aksatmadan yürütülmüştür.
- Belediyemizin İmar Müdürlüğün de ; Ruhsat, proje onayları, Yapı denetim işleri, İmar uygulamaları, Aplikasyon işleri, plan tadilatları, Kaçak ve ruhsata aykırı uygulamalar, Metruk bina işlemleri, yazışmalar vs. işleri 2 adet personelle titizlikle yürütmek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.
Sayın üyeler;
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 56. maddesi gereğince 2022 yılı çalışma dönemi ile ilgili olarak tarafımdan hazırlanan Faaliyet Raporunu anlatmaya çalıştım.
Raporun görüşülüp karara bağlanması hususunda gereğini arz eder, saygılarımı sunarım.04.04.2023
Sadettin SAYGI
Belediye Başkanı
Meclis I.Başkan Vekili Hasan ÖZCAN Sayın Üyeler; Başkanlık Faaliyet Raporu sizlere okundu. Okunan Faaliyet Raporu üzerinde üyelerin herhangi bir görüşlerinin bulunmadığını beyan etmeleri üzerine oylamaya geçiyorum.
Yapılan oylama sonucu :
Hayri AK (Kabul), Hasan ÖZKAYA (Kabul), Hasan ÖZCAN (Kabul), Mustafa ŞAHİN (Kabul), Hüseyin ERDEM (Kabul), Yüksel ÖZ (Kabul), Arif DURNA (Kabul), Yusuf ER (Kabul), Halil YUVAKTAŞ (Kabul), Ramazan SAĞLAM (Kabul), Meltem AYHAN (Kabul), Kıymet ALTINIŞIK (Kabul), Mümine CENGİZ (Kabul)
Meclis I.Başkan Vekili: Sayın Üyeler, Yapılan oylama sonucunda 2022 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edilmiştir.
2-2022 YILI DENETİM KOMİSYONU RAPORUNUN OKUNMASI :
Başkan:Sayın Üyeler, 5393 sayılı Belediye Kanununun 25.maddesi, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22.maddesi gereğince 2022 yılı Denetim Komisyonu Raporunun okunması gerekmektedir.
Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2022 yılı Denetim Komisyonu Raporu okundu. Denetim Komisyonu Raporumuz okutulmak suretiyle meclis üyelerine bilgi verildi.
3-ENCÜMEN ÜYE SEÇİMİ :
Başkan:Sayın Üyeler 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.(b)maddesi gereğince encümen üyesi meclis üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği 2 üyeden oluşmakta olup, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20.maddesi gereğince, üye seçiminin yapılması gerekmektedir. Meclis Üyelerimizden Mustafa ŞAHİN tarafından, Yusuf ER ve Ramazan SAĞLAM’ın Encümen Üyesi olarak seçilmesi için yazılı önerge verildi.
Encümen Üye seçimine geçildi. Encümen Üyesi seçimi için hazırlanan oy pusulaları üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylamada: Yusuf ER’in 14 oy, Ramazan SAĞLAM’ın 12 oy aldıkları görüldü.
Oyların tamamını alan Yusuf ER ve oyların çoğunluğunu Ramazan SAĞLAM Encümen Üyeliğine seçildi.
4-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SEÇİMİ :
Başkan:Sayın Üyeler, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince ihtisas komisyonlarının kurulması gerekmektedir. Konu meclisimizce görüşüldü. Yapılan görüşme sonucunda, plan ve bütçe komisyonunun üç kişiden oluşmasına ve bir yıl süre için kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.
Meclis Üyelerimizden Mustafa ŞAHİN tarafından, Hasan ÖZCAN, Kıymet ALTINIŞIK ve Meltem AYHAN’ın Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye olarak seçilmeleri için yazılı önerge verildi.
Üye seçiminin yapılmasına geçildi. Oy pusulaları üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda: Hasan ÖZCAN 13 oy, Kıymet ALTINIŞIK 14 oy ve Meltem AYHAN’ın 14 oy aldıkları görüldü.
Oyların çoğunluğunu alan Hasan ÖZCAN ile Oyların tamamını alan Kıymet ALTINIŞIK ve Meltem AYHAN Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildi.
5-İMAR KOMİSYONU SEÇİMİ :
Başkan:Sayın Üyeler, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince ihtisas komisyonlarının kurulması gerekmektedir. Konu meclisimizce görüşüldü. Yapılan görüşme sonucunda, imar komisyonunun üç kişiden oluşmasına ve bir yıl süre için kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.
Meclis Üyelerimizden Mustafa ŞAHİN tarafından, Hayri AK, Mustafa ŞAHİN ve Hüseyin ERDEM’in İmar Komisyonuna Üye olarak seçilmeleri için yazılı önerge verildi.
Üye seçiminin yapılmasına geçildi. Oy pusulaları üyelere dağıtıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda: Hayri AK 13 oy, Mustafa ŞAHİN 13 oy ve Hüseyin ERDEM’in 12 oy aldıkları görüldü.
Oyların çoğunluğunu alan Hayri AK, Mustafa ŞAHİN ve Hüseyin ERDEM İmar Komisyonu üyeliğine seçildi.
6-BOZKIRLILAR İLİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFI TAHSİS TALEBİNİN GÖRÜŞÜLMESİ :
Başkan:Sayın Üyeler, bu gündem maddesi meclisimizin 07.03.2023 gün ve 14 no’lu kararı ile talebin araştırılmak üzere Plan Bütçe komisyonumuza havale edilmiş idi. Söz konusu talep komisyonumuzca görüşüldü. Komisyon kararında;
“Yukarı Mah.405 ada 1 parselde bulunan No:204 ve 205’de iki kapı girişi olan ve bir bölüm olarak kullanılan yaklaşık 15 m2 lik büro vasfındaki taşınmaz, meclisimizin 01.03.2018 gün ve 27 nolu kararı ile aylık 50,00.-TL bedelle, aynı adresteki No:206’daki büro da meclisimizin 02.04.2018 gün ve 37 nolu kararı ile aylık 10,00.-TL bedelle 5 yıllığına Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 yıllığına tahsis edilmiştir.
01.03.2023 ve 02.04.2023 tarihinde tahsis süreleri sona ereceğinden, Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Bozkır Temsilciliğince tahsis süresinin yeniden 5 yıllığına uzatılması talep edilmektedir.
Bahse konu talep komisyonumuzca görüşüldü. Yapılan görüşme sonucunda; tahsis uygun görülmemiş olup, belediye meclisince görüşülüp karara bağlanmasına oy birliği ile karar verildi.”denilmektedir.
Konu meclisimizce görüşüldü. Yapılan görüşme sonucunda, tahsis talebinin daha sonraki meclis toplantılarında görüşülmek üzere süreye bırakılmasına oybirliğiyle karar verildi.
7-KOSKİ TAHSİS TALEBİNİN GÖRÜŞÜLMESİ :
Başlan: Sayın üyeler, Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüzün müzekkeresinde belirtildiği üzere;mülkiyeti Belediyemize ait Sarıoğlan(Koçaş)Mahallesi 232 ada 1 parselde bulunan 27.679,08 m2 Ortaköy Mevkiinde tarla nitelikli taşınmaz üzerinde KOSKİ tarafından içmesuyu amaçlı sondaj kuyusu ve isale hattı açılmıştır. KOSKİ Genel Müdürlüğü (Plan Proje Dairesi Başkanlığı)16.03.2023 gün ve 47779 sayılı yazısı ile sözkonusu parselin tamamının tahsisi talep edilmektedir.
Konu meclisimizce görüşüldü. Yapılan görüşme sonucunda, taşınmazın tahsisinin araştırılmak üzere Plan Bütçe Komisyonuna sevkine oy birliği ile karar verildi.
8-DİLEK VE TEMENNİLER :
Başkan : Sayın Üyeler, 2023 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantımızın gündeminde bulunan maddelerin görüşülmesini burada tamamlamış bulunuyoruz.
2023 Mayıs ayı olağan meclis toplantımızın 02 Mayıs 2023 Salı günü saat 14:00 de yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.
Meclis Başkanı Katip Üye Katip Üye
Sadettin SAYGI Mustafa ŞAHİN Meltem AYHAN